Waterdichte bescherming van je smartphone: de beste hoesjes

Van het accidenteel morsen tot golven van de zee: er zijn talloze manieren waarop vloeistoffen je telefoon kunnen beschadigen. Daarom is een waterdichte bescherming van je smartphone een must-have accessoire. Deze producten omsluiten immers je telefoon en beschermen deze tegen vocht, waardoor er waterschade wordt voorkomen en de levensduur van jouw geliefde gadget wordt verlengd. Waar moet je op letten?

Het gemak van een waterdichte bescherming van je smartphone

Als jij van de bescherming van de beste waterdichte telefoonhoesjes gebruik maakt, dan hoef je jouw smartphone dus niet meer achter te laten voor als je op avontuur gaat. Of als je zonder meer van plan bent ergens in de buurt van het water te zijn. Deze waterdichte bescherming zorgt er dan voor dat deze altijd veilig en droog blijft. De beste waterdichte telefoonhoesjes houden ook zand, stof en vuil buiten en bieden daarnaast vaak enige bescherming tegen vallen. Sommige varianten blijven bovendien drijven, zodat je jouw telefoon gemakkelijk kunt terughalen als deze per ongeluk in een meer of kanaal valt.

Waarom een waterdichte bescherming gebruiken?

Het klopt dat de meeste moderne smartphones standaard al waterbestendig zijn, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs waterdicht. Het houdt gewoon in dat ze over het algemeen wel even in water ondergedompeld kunnen worden, maar dat deze bescherming onvoldoende is voor als de mobiele telefoon echt in het water valt.

Bovendien is het zo dat hoewel veel techfabrikanten beloven dat hun smartphones waterbestendig zijn, de meeste bedrijven niet de garantie dekken als er waterschade wordt ontdekt. Een externe waterdichte behuizing biedt in dit geval een veel betere waterbescherming en is soms zelfs geschikt om mee te duiken. Ze beschermen bovendien gelijktijdig aangenaam tegen vallen, slijtage en krassen.

Waar op te letten voor de beste waterbescherming

De compatibiliteit

Er zijn twee soorten waterdichte hoesjes leverbaar: de soorten die voor specifieke smartphone modellen zijn ontworpen en de universele hoesjes die op meerdere modellen passen. Wanneer je voor een universeel model gaat, moet je er wel zeker van zijn dat het qua formaat op jouw mobieltje past. Dat betekent dus ook dat het alle benodigde knoppen, poorten en andere functies moet ondersteunen, die jij mogelijk wilt gebruiken terwijl het in dit hoesje zit.

De veelzijdigheid

Als je tijdens jouw vakantie of een dagje aan het strand van plan bent een waterdichte bescherming te gebruiken, dan is het behoorlijk handig om er eentje aan te schaffen die ook jouw portemonnee kan vervangen. Het liefst zou je er daarnaast zelfs nog een paar andere essentiële spullen in op willen bergen, zoals de sleutel van je hotelkamer of een beetje geld.

Het drijfvermogen

Het beschermen van je telefoon tegen het vallen in diep water helpt niet echt als je deze niet meer terug kunt krijgen nadat het bijvoorbeeld in een meer of de zee is gevallen. Dus vooral als je van watersportactiviteiten als varen, kajakken of raften houdt, wil je zeker op zoek gaan naar een drijvend hoesje. Deze hoesjes bieden over het algemeen ook een goede diepte bescherming, maar dat is iets wat je misschien nooit echt nodig hebt. Dit omdat je telefoon al vanuit zichzelf naar de oppervlakte terug drijft.

De waterbestendigheid graad

Bij het kiezen van een waterdicht telefoonhoesje is het van top belang om te overwegen hoeveel bescherming het biedt. Zoek in dit geval naar een waterdichte bescherming met een hoge waterbestendigheid graad. Die geeft aan hoeveel meter onder water en hoe lang het jouw gadget zal beschermen. Idealiter zul je voor activiteiten zoals duiken, onderwaterfotografie en andere activiteiten, waarbij er een volledige onderdompeling nodig is, naar een behuizing willen zoeken met een IPX8 waterdichtheid classificatie.

 

Zo, nu weet je direct al veel meer over waterdichte hoesjes voor je smartphone. Dus als jij ook veel tijd op, in of bij het water doorbrengt, dan is zo’n waterdicht telefoonhoesje een goede en meestal onmisbare investering. Deze waterdichte bescherming kost absoluut veel minder dan het vervangen van een kostbare telefoon die waterschade heeft opgelopen!

 

Bron foto van Freepik